Followers

08 August 2010

Perangai Buruk

Ishk, kenapa ya?


Setiap kali duduk di kerusi, 5 minit yang pertama saya akan duduk seperti biasa. Kaki melunjur ke bawah.


          Tapi selepas itu, mula lah rasa tidak selesa, gerak ke sana ke mari. Mahu duduk bersila pula. Aduh. Kalau duduk bersila di meja belajar sahaja tak mengapalah. Masalahnya, di Dewan Kuliah, di Kedai Makan, di Khutub Khanah, di Bilik Persatuan, pun saya duduk bersila! Bayangkanlah, ketika berbaju kurung pun saya duduk bersila atas kerusi, ganas kan?! Mesti org fikir "ishk, anak dara ni, tak sopan betul".


Oh, sukarnya nak buang perangai ni....!!!
Hm, kadang-kadang tu, saya bersila je walaupun berada di tempat awam. Lantak la org nk fikir apa pun, weee~


p/s: Sekarang saya sedang berada di Hot Spot Area Perpustakaan Tuanku Bainun, berbaju kurung, duduk di kerusi, sambil bersila. Tak berdosa kan, jadi nak kisah apa? (^_^) Wink~

4 comments:

Cik Mus said...

sama la kita..
kdg2 duduk kat kedai mkn tu wat mcm rumah sendiri je. Haha

Cahaya Mataku said...

Cik Mus, same ek?
Nak wat gane, adik-beradik kan...
Haha~

p/s: bukan kedai makan tu mmg kita punya ke? :)

pena siswi said...

bersila tu selesa..itu nmanye org melayu,kerusi2 ni mat salleh punye budaya..

fieza said...

aku pon mcmtu jugak..hehehe.
kt dewan kuliah pon aku bersila atas kerusi..kekekeke.
agak2 line clear..ahah! kaki terus naik ats bersila..hihihihi.
well..lebih selesa..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...