Followers

01 August 2012

Semester 5

Assalamualaikum dan salam sejahtera teman-teman semua!

Bagi yang akan menduduki peperiksaan akhir hari ini, saya doakan kalian dimudahkan menjawab soalan ya.

Untuk saya, ada 1 kertas lagi yang perlu diduduki untuk peperiksaan akhir. Menghadami buku Estetika Dramatik & Spektakuler Teater bagi saya lebih mudah berbanding buku Semantik dan Teromba. Mungkin terbayang muka comel Pak Mana Sikana yang menulis buku ni, lalu hati mudah nak menelaah, hehe (Pak Mana memang comel pun).

Bagi semester ini, cuma 3 kertas yang perlu saya duduki memandangkan 3 subjek lain yang sama ambil, penilaiannya 100% berdasarkan tugasan. Walaupun agak lapang dan rileks menjawab peperiksaan kali ini, saya lebih berdebar untuk menghadapi peperiksaan semester hadapan. Mungkin lebih mencabar berbanding semester ini.

Untuk tahun 2012 ini, perancangan perlu saya buat dengan lebih rapi.

Sekadar Coretan Kasar
Jan - Februari 
Memanfaatkan sebaiknya cuti semester dengan ilmu suri rumah tangga :) (Itu pun kalau jadi balik)
Februari - Jun
Memanfaatkan sepenuhnya Semester 6 sebagai persediaan bagi menghadapi praktikum.
Jun - Oktober
Menjalani praktikum. Oh, sure this will be hard time for me! Praktikum mungkin tidak sesukar membawa nama universiti.
Julai
My engagement day. Eh, bukan! Bukan hari saya, hari orang lain lah, hehehe. Semoga sahabat saya dikurniakan ketetapan hati.
Ogos
Ok, sure Ogos memang Aidilfitri, tapi semoga Ogos kali ini membawa lebih sinaran buat saya dan semua. Amiin Ya Rabbal Alamiin... (saya memang misteri)

dan saya juga berazam untuk menjaga kesihatan dengan lebih baik! :) 

Semester 5 ini juga pelbagai perkara telah saya lalui, daripada yang sangat membahagiakan hinggalah saat yang sangat menyedihkan. Betullah hidup mengajar kita pelbagai perkara. Dalam menghadapi beberapa siri peristiwa, saya akui ada beberapa silap yang telah saya lakukan. Banyak yang telah saya timbang-timbang dan fikirkan... Akhirnya setiap kali berfikir, jawapan yang saya temui ialah, that was for good. Alhamdulillah, saya telah temui hikmahnya. Saya perlu korbankan sesuatu untuk sesuatu yang lebih baik.

Saya juga memohon maaf kepada sesiapa yang mungkin pernah saya kasari, tanpa sengaja - tidak pernah ada yang sengaja. Sebagai mana saya mengharapkan maaf anda, telah saya maafi sesiapa sahaja dengan lapang dada, menyungguh melunaskan maaf agar tiada yang runsing sampai tak tidur malam, hehehe. Janganlah sampai masalah membelenggu jiwa ya. Bertenang dan jangan gopoh. Semoga Allah tunjuk jalan selamat.

Selamat Hari Lahir juga buat yang tersayang dalam hidup saya.

Lia (0301)
Selamat Hari Lahir sayang. Saya doakan awak selalu tersenyum, macam senyum yg selalu awak hadiahkan buat kami. Manis dan menyenangkan. Berbahagialah selalu, tak mau sedih-sedih ya :)

Hudha (0601)
Sampai hati awak tak cam suara kita dalam telefon! Heee apa pun selamat menjalani semester terakhir pemgajianmu. Doakan awak berjaya menempuh hidup sebaiknya. Cuti sem ni saya nak jumpa awak. Rindu sangat-sangattt!

Adik Hadi (0601)
Untuk adik, dah 19 tahun dah sekarang. Banyak dah benda yg dipelajari selama ni kan. Adik pernah berjaya, pernah juga gagal. Belajarlah dari setiap kejayaan dan kegagalan ya. Kakak selalu sayang adiknya yg seorang ni, sampai akhirat cintaku! Kumpul ilmu banyak-banyak utk jadi suami soleh, ok?

Hmm, ok lah, nak sambung menelaah ni. Doakan saya dapat jawab yang terbaik untuk kertas terakhir ya. Saya rindu semua orang! Jaga diri, lebiu sangat-sangat!

Nur Gadisku,
Janganlah cintamu berlebihan,
Jangan pula marahmu merosakkan.

Terima kasih untuk nota ini. Akanku ingat selalu. Buat baik berpada-pada, buat jahat jangan sekali!

p/s: Semalam saya ada buat kek batik untuk Cik Faezah, dikirim melalui Polynia. Tapi dengar kata Cik Faezah dah balik Sabah. Alamak, kalau gitu, lain masa ya Cik Faezah! :)

4 comments:

wan zainuddin anak lelaki ali aspar dan halimah said...

gud lak kak nora..! :) npa dlm plan list xda debat? hehe

ardi mahardika said...

http://hpdanspesifikasi.blogspot.com/

ardi mahardika said...

http://hpdanspesifikasi.blogspot.com/http://hpdanspesifikasi.blogspot.com/http://hpdanspesifikasi.blogspot.com/http://hpdanspesifikasi.blogspot.com/http://hpdanspesifikasi.blogspot.com/

Dewi Aja said...

Hello Blogger!
Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...